Århus / Danmark 

Hjem til Århus, nej ikke helt vel. Er og bliver indfødt københavner. Men en lille kulturel tur til Århus, med min kære mor stod på programmet, nu da jeg havde lidt ferie. Vi tog bussen over, og fik smidt vores ting på hotellet, inden vi tog ud til den gamle by. Der var ikke specielt mange mennesker da det var mandag. Så var skide hyggeligt at gå rundt og tjekke det hele ud.

Statisterne i den gamle by er virkelig gennemførte, og giv lige det extra når man går rundt. Og sproget de brugte, gav os nogle gode grin hen ad vejen. Men slap nu af nogle små døren de havde dengang. Skulle ikke bare dukke mig, men nærmest ned på knæ. 

Efter en lille frokost i deres hyggelige gårdhave, tog vi hul på 1970’erne. Det var så sjovt at se alle de gamle butikker og lejligheder i total 70’er stil. Inde i købmands forretningen, brændte min hjerne næsten samme. Alle de ting man kunne huske, og alle de minder der dukkede op igen. Det var sgu underligt. I et interaktivt spejl i et af kollektiverne, kunne man prøve en masse flipper tøj. Hold kæft det var griner, jeg er jo hippie too the bone. 

Inde på Restaurant Den Rustikke, midt i byen, fik vi en dejlig tre retters menu. Makrel med asparges og rugbrøds chips. Sommerbuk med syltede tomater og karamelliseret løg. Og en vanilje panna cotta med jordbær. Det var et dejligt måltid, og man forstår godt at der var helt fyldt selv på en mandag aften. Prisen var også i den lave ende, 185 kr pr person.

Dagen efter tog vi ud til det nye Moesgård Museum, som ligger lige uden for Århus. Et kæmpe stort museum, med flere udstillinger. Hoved udstillingen var om vikinger og old tiden, og var utrolig interessant. 

Der var en masse interaktive ting, bla dette udsnit af det gamle Århus, som forvandlede sig til nutidens by. Men syntes personlige at vikingehjelmen, med ørnen oven på, og de bevægelige vinger var super cool.. 

Da vi var ved at have set det hele, fik vi øje på et rum hvor der stod Grauballemanden. Vi troede det var en joke, men den var god nok, han ligger sgu her på MOMU. Var lidt fascinerende at se ham så tæt på. 

Efter nogle dejlige friske vietnamesiske forårsruller med peanut sovs, var vi klar til lidt mere kultur på Aros Museum. 

Der var fem etager man kunne udforske, men ærligt talt var de kun de øverste to der tiltalte os. Der var nemlig spækket med klassiske malerier. Alt fra Warhol til Eckersberg. Også var der flere af mine favorit kunstnere, bla Hammershøi, Trampedach, og Carl David Friedrich. Den sidst nævnte får mig altid til at gå lidt i trance. Hans måde at lege med lyset på, rammer mig altid. 

Faldt også over to kunstnere jeg ikke havde hørt om før. Fik desværre ikke lige navnet på den første, men det andet er af  J. Rosenquist fra USA. Begge to fantastiske billeder, så hev mig helt ind. 

Vores lille tur var ved at være slut, inden vi skulle med bussen hjem igen. Men vi nåede lige jubilæums udstilling fra EM sejren i 92, som de holdt på rådhuset. Mega kedelig udstilling, men fik lov at holde EM pokalen, og det var det hele værd. Men den var fandme tungere end jeg havde regnet med. Vildt af lille spinkle Flemming Poulsen kunne løfte den.. WE ARE THE CHAMPIONS 🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s