Santo Domingo / Dominikanske Republik # 5

Så var det tid til at komme storbyen. Santo Domingo er hovedstaden i den Dominikanske Republik, og her bor 2,3 millioner. Men byen er uden tvivl det mindste inspirerende sted jeg noget sinde har besøgt. Intet by liv med folk på gaderne, næsten ingen forretninger. Slet ikke nogle fantastiske museumer, som man ellers kan finde i alle andre storbyer verden over. Kun svært bevæbnede vagter og og en masse kedelige indkøbscenterer. Og en arrogance som jeg aldrig har mødt før, på mine rejser. Hold da kæft det satte mit humør på en prøve. Godt jeg kun skulle være her i to dage, inden min tur ud til kysten.

Men en ting har byen heldigvis, som taler for den. Nemlig den gamle bydel, Zone colonial, som er fyldt med historie, gamle bygninger fra år 1500 til 1700, og selvfølgelig alle de forskellige farvede huse. 

Det var helt fantastisk at gå rundt og mærke historiens vingesus. Startede om morgenen med en guidet tur, kun for mig, som fortalte om alle de historiske ting som var sket netop her. Det var super interessant  og fik mit humør op igen. Da Columbus i år 1492 ankom her et par måneder før han “fandt” Amerika, blev det den førte europæiske by på det Amerikanske kontinent. Men det betød så at alle de lokale døde inden for en periode på 50 år, og blev erstattet af europæiske tilflyttere og slaver. De fleste døde pga de sygdomme de spanske skibe havde med sig. Alle de ting min guide fortalte sugende jeg til mig som en lille svamp. Elsker nemlig historie. Så efter et par timer var jeg godt klædt på til at går rundt for mig selv. Fandt en lille plads hvor statuen af Columbus står, og sætte mig og fik et par drinks, mens jeg sad og hyggede mig. Livet der udspillet sig var så interessant. Den lokale skopudser, manden der lavede hatte på ti minutter ud af et kæmpe palmeblad. De små søde piger der forberedte sig på endnu et karneval dagen efter, og drengene som blev smurt ind i guld farve. De små kriminelle typer som hele tiden holdt øje med turisterne, som jeg hurtigt spottede, og selvfølgelig de lokale. 

Endte nede på Plaza de Espana, hvor jeg besøgte Columbus hus. De fleste tror at det var her Christofer Columbus boede, men det blev faktisk først bygget efter hans død. Men det var hans søn Don Diego, som fik det opført, og boede der i flere perioder mens han var guvernør i Santo Domingo. Da jeg hørte at man som guvernør fik 10 procent af hele byens indtægter, gav det god mening. For huset var super flot, og havde en masse arkitektoniske detaljer, som jeg bare elsker at gå og studere. Ja ved godt jeg er lidt nørdet på det område, men det er en af mine mange interesser. Udover det var der selvfølgelig en masse af Don Diego’s private ting, og det var en spændende tur rundt i huset. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s