Puerto Plata / Dominikanske Republik # 3

Står foran min dør til den lejlighed jeg har lejet, og kan slet ikke ramme nøglehulllet. Er pænt stiv og har griner over mig selv. Havde sgu ikke lige set komme, da jeg bare skulle på en tur ind til den største by i området, Puerto Plata. 

Da jeg blev hentet om morgenen, sad der allerede et ældre canadiske par og deres vokse søn i minivanen. Vi kører så ind og mødte de andre, en familie fra Trinidad, og vores gruppe var fuldendt. Dagens første punkt var en kabel bane op til Jesus figuren, som stod 700 m oppe på et bjerg, med udsigt over byen.

Turen der op var smuk, men oppe på toppen var der totalt tåget og man kunne ikke se en skid. 

Så vores guide fortalte os lidt om området, dens historie og om diverse planter. Hver gang han havde fat i en plante, fortalte han at den var god for maven. Det fik vi griner over, og brugte det selvfølgelig mod ham resten af dagen. Det begyndte at klare op i vejret, og både Jesus figuren og byen dukkede op af tågerne. Og hvilken udsigt. 

Da vi kom ned til vores minivan, kom der gang i rumpunchen, og det gik stærkt. Lidt tørstig var man jo blevet. Men næste sted vi skulle besøge var et fort der hedder, Fortaleza San Felipe fra år 1577, som den spanske konge lod bygge, så man kunne holde øje med piraterne. Landsfaderen Duarte sad fængslet her i år 1844, og det var også hvad det blev blev brugt til helt frem til 1930. Selve bygninger var cool nok, med indholdet var mildt sagt kedeligt. Og de fire hurtige drinks jeg havde i blodet, gjorde ikke min tålmodighed større. Så gik lidt rundt for mig selv og nød arkitekturen. 

Så var det blevet tid til lidt frokost, som vi holdt i en hyggelig gårdhave. På vej derhen flød drinksene hurtigt og det forsatte under maden. Så folk var i top humør og det var et skide sjovt selskab. Sidst stop var i en gammeldags cigar shop, hvor vi så hvordan de blev rullet, og bladene tørret. Lidt smagsprøver blev det os til, inden vi kastede os over deres lokale rom, som hedder Mamajuana. Det er en rom, som få lov at trække med et stykke bark og noget krydderurter, og den var vildt god, så vi tømte hurtigt en flaske. Der blev også danset lidt, og jeg var blevet godt stiv. På vej hjem havde jeg en rigtig hyggelig snak med Brock og hans far, mens vi lige fik de sidste drinks. Fed dag, med nogle fantastisk mennesker. 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s