Berlin / Tyskland # 3

Tirsdag var det blevet tid til museums øen. Vi havde udvalgt tre steder vi gerne ville se, og vi startede med Pergamon. Var cool at se de kæmpe rum, der blev pakket ned for ca 130 år siden, og fragtet fra Mellemøsten til Tyskland, men også lidt tankevækkende. Desværre er det under ombygning til 2020, så var ikke alle rummene vi kunne se. 

Aleppo rummet var super smukt. Men at det var bag glas, ødelagde det sgu lidt for mig. Vil helst tæt på og føle, mærke og lugte til det. 

Næste stop var neues museum som er en egyptisk samling, som er mest kendt for en buste af Nefetiti. Det sjove er at man har diskuteret i det seneste årti, om den faktisk er en kopi, og det er der flere forskere der mener. Men spændende er den da. 

Men et andet skaldet hoved gjorde faktisk mere indtryk på mig. Syntes det var vildt cool, og stod faktisk og glanede der lidt. 

Dagens sidst besøg var Alte nationalgalerie, og var det som jeg havde alle mindst forventninger til. Viste godt at et af mine yndlings billeder var med i udstillingen Men det overraskende sgu alligevel på flere planer. 

Bygningen i sig selv var helt fantastisk, mindede om et gammelt kejser slot, hvad det måske også har været. Vilde lofter med sky view, og marmor over alt. 

Men først og fremmest var det da alle de fantastiske malerier, der gjorde det til en stor oplevelse for os. Plejer at sige at bare der er et billede, som jeg bliver suget ind i, så har besøget været det hele værd. Men den oplevelse havde jeg flere gange her. Fantastisk.

Vi sluttede så dagen af på en hygsom græsk restaurant, hvor vi faldt i snak med tre danske kvinder, og det var skide hyggeligt. Og maden var som at være i Grækenland. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s