Berlin / Tyskland # 2

Mandag skulle vi på tour rundt til alle de sædvanlige turist stedet. Vores guide Michael, havde studeret både politik og historie og var fyldt med fede anekdoter, og en nice humor.

Vi så overdrevet meget på de 4 timer vi var i gang, og Michael sørgede for at det aldrig blev kedelige. Nogle af tingene var blandt andet Neue Wache, som har en ret cool statut, og pladsen hvor den store bog afbrænding skete i 1933. Symbolsk havde de lavet et tomt biblioteket på pladsen, under jorden, som man kunne kigge ned i. 

Ved Check Point Charlie var der to polakker der stod og legede amerikanske soldater. Lidt griner. Men anekdoterne derfra fejlede sgu ikke noget. Var faktisk mega spændende. 

Gaden hvor muren havde ligget, førte os ned til Nazi-Tysklands Luftwaffe, og bagpå bygningen var der standard gammeldags kommunistisk propaganda, da den havde ligget på øst siden. Var sgu lidt spøjst at se på den gamle nazi bygning. 

Hitlers gamle bunker er helt væk, og i stedet ligger der en parkeringsplads. Men var sgu lidt underligt at stå lige der hvor han gjorde selvmord. Er lige der hvor den røde bil holder i højre side, på billedet nede under. 

Vi sluttede turen af med at besøge mindesmærket for holocaust, og Brandenburg Tor. Det var fandme en varm tur i 32 graders varme, men mega hyggeligt.. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s