Kompong Pluk / Cambodia # 4

De sidste dage i Siem Reap var sindsyg varme, og svede løb ned af en fem minutter efter man var kommet udenfor. Vi var også ved at være godt trætte af alle de tuk tuk chauffører inde i byen, der hele tiden henvender sig til en, selvom man lige har sagt nej til ti andre. Så sidste dag kørte vi 20 kilometer ud fra byen, for at se hvordan nogle af de lokale boede. Målet var en lille by der hedder Kompong. Og det specielle ved denne by er at alle husene er bygget på pæle, da vandstanden stiger op til to meter i regntiden.

image

image

image

Syntes det var vildt at tænke på, at deres hovedvej igennem byen, er en flod i regntiden. Hele Kompong er et landbrug og fiskeri samfund, og alle hjælper hinanden med at bytte diverse ting.

image

image

image

Men den største oplevelse i byen, var da vi kom til en lille skole, hvor de bruger det meste af tiden på at lære engelsk. Læren kom så ud og fortalt at, hvis vi kunne give en lille donation til skolen, ville det betyde rigtig meget for dem, da alle lærerne arbejder frivilligt. Selvfølgelig ville vi gerne det, også blev vi inviteret ind i klassen. Fortalte ham at vi helst ikke ville forstyrre midt i en time, men som han sagde, var det en god mulighed for at øve deres engelsk, og hører lidt om vores del af verden. Så vi blev plantet på hver vores lille plastik stol, foran et hold elever. Spørgsmålene regnede så ned over os, og de var meget uskyldige, som hvad er din yndlings farve, frugt osv. Men lidt efter lidt blev det faktisk en rigtig god samtale, hvor jeg fortalte lidt om mit liv, om de om deres. 8 timer om dagen går de i skole, og det meste af tiden bruger de på engelske, da det er det vigtigste i forhold til at få et job senere. De var overraskende gode til engelsk, og en lille dreng på forreste række blev helt elektrisk da han fandt ud af jeg kører stor lastbil hver dag. Han var så sød, og fik en dask af sin storesøster, som sad bagved, hver gang han blev lidt ivrig, og sagde noget forkert. Fantastisk knægt. Da vi var ved at gå, kom der en af de lokale og spurgte om vi ville købe lidt skolebøger og blyanter til børnene. Det gjorde vi så, og da vi gik ind igen og afleverede det, kunne man bare se hvor glade de blev for det. Da vi satte os ind i bilen igen, sad alle og vinkede og smilte til os. Og må sgu indrømme jeg blev lidt rørt. Super fed oplevelse.

image

image

image

image

image

image

image

På vej tilbage så vi en meget primitiv krokodille farm, ikke særlig meget plads de havde at boltre sig på. Men cool nok lige at se, inden lidt frokost..

image

image

image

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s