Krakow / Polen # 4

Sidste dag i Krakow, så vi fik pakket ned og deponeret vores kufferter, inden turen igen gik til den jødiske kvarter Kazimierz. Vi havde lige en date med Oscar Schlinders gamle fabrik, som er lavet om til et museum, inden vi skulle hjem samme aften.

image

image

Indenfor var det en blanding af både Oscar Schlinders historie, og besættelsen af Krakow. Den første del var lavet med video klip, plakat- montager og gamle billeder. Så man fik hurtigt et indblik i hvor hektisk og ubehageligt en tid det må ha været.

Næste afdeling var mest forbeholdt nazi ting. Og efter vi havde gået lidt rundt, kunne jeg sgu mærke vreden boble op, og fik helt vild lyst til at snotte på et stor rødt nazi flag, og flå det ned. Gjorde det heldigvis ikke, nok mest fordi der var andre mennesker, og fordi det ikke havde gjort nogen forskel. Men fuck jeg havde lyst..

image

image

image

image

I et af rummene lå et originalt flisegulv, fyldt med hagekors. På en måde var det jo et flot gulv, men samtidigt osse super klamt. Men ikke nær så klamt som ferie billeder fra tyske soldater, som posere foran flere hængte mennesker. Sørme et fedt minde i fik der, hva!

image

image

Inden på Schlinders kontor knirkede gulvet så meget, at man slet ikke kunne tale sammen. Altså det var utroligt usandsynligt højt, og vi fik et kæmpe grineflip. Det gulv må da i Guinness rekordbog.

image

image

Men et billede af to små piger fik os ned på jorden igen. Vi stod og kiggede, og talte om det i et par minutter. Ud over det er et fantastisk foto, er det også vildt at se øjnene på den store pige, som viser en tydelige forståelse af situationen. Den lille pige ser mere forvirret ud, med god grund.

image

I et af rummene stod en gammel hårtørrer, og ville ha min mor til at sætte sig under den, men hun blev totalt forlegen da der sad en vagt og så sur ud. Sagde så, fuck ham vagten, sæt dig nu ned. Det gjorde hun så, mens hun skulede mod vagten, og lignende en der havde stjålet af kassen. Da vi kom ud af rummet viste jeg hende billedet, og vi fik griner igen. Jamen han så da osse bare helt vild sur og farlig ud, sagde mor. Sød sød..

image

image

image

Vi synes begge at det havde været et spændende museum at besøge, så vi forsatte ned i gennem kvarteret til vi kom til mindepladsen for den jødiske ghettos helte, hvor der er placeret 70 bronze stole. Pladsen minder dens gæster om den forfærdelig tragedie under nazisternes voldsherredømme, hvor hele den jødiske ghetto blev ryddet for beboere, som alle omkom i Auschwitz.

image

Så var det snart tid til at flyve hjemad, men vi nåede lige en god frokost, og et angreb på en chokolade butik, hvor jeg købte en kæmpe æske luksus chokolade med 160 stk, til min far. Prisen var fuldstændig latterligt, ca 200 kr. 👍

Ses vi næste gang, det tror jeg nok vi gør.. 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s