Krakow / Polen # 2

Vores anden dag begyndte med en stor engelsk morgenmad på det store torv, inden vi gik ned mod floden Wisla, hvor det gamle kongeslot, Wawel ligger på byens højeste punkt.

image

image

Da vi kom ind på billet kontoret var der lidt kø, men så kunne man nå at finde ud af hvilken af de ni forskellige turer, man havde lyst til. Vi tog de tre mest populære, men inden nød vi lige den kæmpe store slots plads, hvor mor lige pludselig troede hun var blevet dronning..

image

image

image

image

Først tur var i våben og rustninge rummet, og det var spækket med de mest fantastiske våben af alle slags. Sendte flere gange en tanke til min ven Ralf, som vil ha elsket det. Midt i det ene rum stod et lidt klejn svær i en glasmontre. Det var så det man havde brugt til at ta tre forskellige konger i ed med . Måtte slet ikke tage billeder nogen steder, men har lidt fra postkort. Det allerbedste sted på hele slottet var for mig et rum med rustninger. De ene mere vild end den anden. Den der er billede af nedenunder, var den mest gay af dem. Fjer på en rustning virker en anelse forkert, ikk..

image

image

Anden rundvisning var i de kongelige gemakker. Da man havde lavet en gennemgående restaurering i starten af 1900 talet og 40 år frem, var det desværre ikke alle rum der stod originale. Men de få rum der gjorde var helt fantastiske. Alle de rum vi så var dog fyldt med gamle smukke detaljerede malerier, møbler, ure osv. Vores guide som man åbenbart skulle have, var vild dårlig og super kedelig, så vi gik mest for os selv.

image

Den tredje tur var i stats hallerne, som virkede meget tilfældigt møbleret. Det gav en forvirret stemning i de flest rum. Der var nogle tyve meter lange vægtæpper, og nogle fede lofter i flere rum, men ellers en lidt kedeligt sidste tur. Ser man på hele turen var det da en super hyggelig og spændende oplevelse.
Der var gået små fire timer, så vi var blevet godt sultne. Så vi kørte mod Kazimierz, den jødiske bydel hvor jeg havde fundet en lækker lokal restaurant. Da vi kom indenfor kom kokken desværre ud og fortalte at de havde et arrangement senere, så de havde lukket de næste par timer. Kæmpe skuffelse, men vi gik videre da mor pludselig sagde hun godt ville side udenfor og spise. Nåede lige at tænke at det nok ville blive svært, da vi ikke havde set et eneste sted med ude servering da vi kørte igennem bydelen. Kiggede så ind af en port og så en enkelt stol dybt inden i gården. Gik ind af porten , og fandt en hyggelig restaurant der inde, hvor vi kunne sidde udenfor og spise. Vi fik hurtigt øje på nogle billeder der hang på muren, og mor blev helt vild glad da hun fandt ud af af de var fra filmen Schindlers List. Billederne var taget her i gården under optagelserne, og mor havde fornyligt set filmen igen, og kunne godt huske scenen og begyndte at genfortælle den.

image

image

image

Vi fik så nogle dejlige BBQ spareribs, coleslaw og fritter til, og det hele var lavet helt perfekt. Så vi sad og hyggede og nød maden mens vi havde en god snak.

image

image

I samme gade lå en af byens mest berømte kirker, som taxa chaufføren havde anbefalet, så den skulle vi da også lige se. Fandt aldrig ud af hvad den hed, men flot var den. Selvfølgelig var der en gudstjeneste igang da vi kom ind. Surprise..

image

image

Om aftenen stod den på drinks også lige et super cool steak house, som hed Ed Red, hvor vi fik nogle formidabel bøffer.

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s