Krakow / Polen # 1

Sidste år blev min søde mor 70 år, og gav hende i fødselsdagsgave en rejse til Krakow, da hun altid har ønsket sig at se Auschwitz. Nu er vi så herovre, og vi har lejet en rigtig fed lejlighed, ti minutter fra bymidten. Rejsen er helt på min mors præmisser, så vi skal bla se en masse kirker, museer osv.

image

Så første dag gik vi ned til Rynek Glowny, som er en kæmpe plads midt i byen. Klokken var ikke så meget så der var ikke så mange mennesker, men det kom der godt nok senere. Vejret var 23 grader og solskin, så sommertøjet og solbrillerne var fundet frem.

image

image

På pladsen var der parkeret tre klassiske bil, og mor smed hurtigt sin kærlighed på en gamle Bentley, og sagde hun ønskede sig den til jul. Dream on, mama..

image

image

Midt på pladsen ligger Jomfru Maria kirken, som vi selvfølgelig skulle se. Men det var ikke så nemt som man skulle tro, da de holder gudstjenester fem gange om dagen (Rolig nu, giv lige gud lidt fred). Men efter et par besøg kom vi da ind. Kirken er fra 1300 tallet, og er virkelig imponerende og smuk. Mor fik også tændt lidt lys indenfor, for dem vi har mistet, og jeg fulgte trop.

image

image

image

Hele vejen rundt om pladsen lå der selvfølgelig barer og restauranter, og det blev hurtigt vores favorit sted når der skulle holdes lidt pauser. Favoritterne var mojito’er og store fadøl.
Så efter lidt forfriskninger, gik vi ned mod den gamle bymur, og en anden kirke vi gerne ville se. Den var desværre lukket, så vi gik lidt rundt om bymuren og sugede stemning til os, og fandt bla en statue som gode gamle Torvaldsen havde lavet.

image

image

image

Så fik mor den gode idé at vi skulle køre en tur rundt i byen i de super flotte hestevogne. I 40 minutter kørte vi så rundt i perfekt vejr og det var super hyggeligt, og en fed måde at få et indtryk af hele midtbyen på.

image

image

image

Turen endte på torvet, hvor der i mellem tiden var kommet en demonstration fra byens sygeplejersker. De var virkelig mange, men meget rolige. Ingen slagsange, ingen råben, ingen taler, men trods alt et lille banner og lidt flag. Meget Underligt..
Vi mødte også manden med leen, nogle år tidligere end ventet, men han var nu meget flink.

image

image

image

Inden frokosten så vi lige en kirke til. Den var ikke så flot som den første, med havde et mega vildt orgel, og nogle kæmpe vægmalerier.

image

image

image

Efter lidt afslapning i lejligheden, gik vi ud og fik en drink, inden maden. Bagefter fandt vi så restauranten, Cyrano de Bergerac som ligger nede i en gammel kælder, hvor de flotte gamle sten vægge, gav en fantastisk atmosfære. Tjenerne var helt oppe på beatet, høflige, venlige, opmærksomme og meget professionelle. Maden var selvfølgelig også helt perfekt, og da vi fik regningen var vi lidt i chok, små 350 kr for to personer. Det er jo sindssygt billigt, for sådan en fantastisk middag. Da vi kom op af trappen, kunne vi se at restauranten havde en stjerne i Michelin guiden, og vi blev en del overrasket, selvom man må sige at det var helt fortjent. Inden dynerne kaldte, fik vi så lige en godnat drink på torvet, også var det også tid til at komme hjem, efter en lang, men dejligt dag.

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s