Hoi An / Vietnam # 13

Starter mine dage her i Hoi An, med en rigtig lækker morgenmad lige op over min lejlighed på tagterrasse. Ud over det sædvanlige, er der altid nogle små dejlige vietnamesisk overraskelser, og en smuk udsigt.

wpid-wp-1399548017438.jpeg

wpid-wp-1399548120178.jpeg

I min familie er der to ting der altid har stået højt på dagsordenen når vi rejser. Og det er lige siden min første tur til Mallorca som femårig. Det første er stranden, med alt hvad det indebærer. Som at bage i solen, læse, sove, høre musik, lege og en masse afkølede ture i bølgen blå. Og det andet, som nok ikke kommer bag på nogen, er mad. Her i Hoi An går de fleste af mine dage så med strandbesøg, helt i Familien Jansen’s ånd, når jeg ikke lige er ude på eventyr.

image

image

wpid-wp-1399548812088.jpeg

Når klokken så nærmer sig et, og maven begynder at rumle, gå jeg så lige de ti meter der er op til Restaurant Khai, og bestille dagens seafood. Som regel hjertemuslinger, dampet med citrongræs og chili, og en lille dressing lavet på salt, peber og lime. Også selvfølgelig osse de uundværlige stegte rejer med chili sovs. Det er ren verdensklasse.

image

De første par dage var her fyldt med asiater pga en masse helligdage op til en weekend. Det skabte en slags festival stemning. Hyggeligt nok. Men blev ca spurgt fem gange om dagen, om de ikke måtte tage en billede sammen med mig, pga min højde. Det syntes de var mægtig sjov, og det gjorde jeg også de først par gange.

wpid-fotor_139955083006596.jpg

Om aften hygger jeg i den gamle bydel, og især lanternerne, der hænger i hele byen og de super flotte mega lysende blomster, de sætter på floden, er med til at gøre det helt specielt. Af alle stederne jeg har besøgt her i Vietnam, er det her klart min favorit. Vil gå så langt at sige, at jeg har tabt mit hjerte til Hoi An.

image

image

image

image

image

image

En af de helt specielle restauranter er Ball Well, et sted alle de lokale også kommer. Du sætter dig ned, bestiller noget at drikke, også bliver bordet fyldt med mad. Ingen menu at vælge fra. Så tar man rispapir, lægger en forårsrulle i midten, så lidt dampede grøntsager, salat, agurk og en masse krydderurter. Slutter så af med et spyd med grillet svinekød. Ruller hele herligheden sammen, også dypper man i en fantastisk peanut sovs med masser af chili i. Der er alt det man kan spise, men et bord fyldt er som regel nok. Når man så har tømt hele bordet, står den på chokolade budding med flødeskum og lidt ananas ved siden af. Hele dette kæmpe måltid koster 120.000 dong, ca 30 kr. Men det aller bedste er de ansatte. Fantastisk søde mennesker.

image

image

De lokale er helt vild søde, og møder man dem med et glimt i øjet, og et smil på læben, for man så meget retur. Igår skulle jeg lige ha en friture stegt banan kage, og en donut kugle fyldt med kokos med hjem, til en lille aften snack. Og mens moren gik igang, hoppede sønnen op bag på min cykel, og sagde go go. Moren spurgte om jeg vil adopter ham, med et smil på læben. Og jeg sagde så, måske, hvis moren fulgte med. Den var hun med på og grinte helt vildt. Så blandede bedstemoren sig over fra siden af, hvor de lokale sad. Og inden jeg havde set mig om blev der råbt og skreget på vietnamesisk, og hele gaden var flad af grin. Fik min kage, og kørte knægten rundt om hjørnet, inden han sprang af, og råbte bye bye pappa. Kæmpe griner.. 😀

Eller har jeg fået shoppet til den store guldmedalje. Alt fra håndsyet sko, til sjældne kunstneriske filmplakater, bla en fra en af mine yndlings film, sydkoreanske Oldboy.

image

Men nu nærmer tiden sig hvor jeg skal vende næse mod Danmark. Og selvom det er lidt sørgmodig, glæder jeg mig også til at komme hjem til alle de dejlige mennesker i mit liv, og få talt lidt dansk igen. Er snart en måned siden jeg har fået sagt et dansk ord. Håber i har nydt at følge lidt med på mit eventyr, og har lyst til at følge mig på min næste rejse.. 😀

Ps. Tjek lige hvor lykkelig man kan være når man får lov til at massager en rigtig mand.. Hehe 😉

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s