Thuan Tinh Island / Vietnam # 12

Er helt pjattet med den lokale mad her i Vietnam. Så tænke at et madlavnings kursus, kunne være en god måde at lære lidt på. Så blev hentet tidligt om morgenen, og klikkede lige med det samme med et australske par, og en fransk fyr, der havde boet i Australien et par år. Først stop var markedet, hvor vi fik købt alt vi skulle bruge, i løbet af dagen.

image

image

image

Så blev vi hentet af en lille båd, og sejlet 45 minutter op ad floden. Det sidste stykke blev tilbage lagt i nogle små robåde, som sejlet os gennem mangroven til vores lille ø.

image

image

Vi skulle så lige se hvordan man lave rismælk, og blev modtaget af i mand i jakkesæt, slips og charmeklud. Så min franske ven og mig, måtte kæmpe imod med alt hvad vi havde, for ikke at knække helt sammen. Viste sig dog at de skulle holde bryllup, og det gør man åbenbart om formiddagen i Vietnam.

image

Stedet vi skulle lave maden, var en kæmpe bambus hytte, heldigvis med vifter over alt. Der var alt den friske passionsfrugt juice vi kunne drikke, og nåede vist op på ca 9 store glas. Vi var ti personer ialt, og hver gang vi skulle lave en ny ret, så vi den lige blive lavet først, også gik vi tilbage til vores pladser og gik i gang. Den første ret var en frisk forårsrulle, med svinekød, rejer, gulerødder, agurk, salat og lidt blandet krydderurter. Havde helt styr på det, og fik hurtigt lavet den. Klasses lille duks. Men når det er noget man tænder på, går det hele lidt nemmere.

image

image

image

Næste ret på menuen var Banh Xeo, vietnamesisk pandekage lavet på rismælk, med rejer, bønnespirer og svinekød.

image

Når den er stegt færdig, fylder man den med salat og krydderurter og kommer rispapir uden om, til at holde sammen på det hele. Dypper den så i en chili – hvidløg dressing, som vi også lavede fra bunden af. Selvom det lyder som en del arbejde, var det super hyggeligt, og hjælpen var hurtigt fremme når nogen dummede sig.

image

Så kom mit absolutte favorit ret på hele kurset. En beef nudel salat. Viste allerede da vores søde kok viste os hvordan den skulle laves, at det lige var noget for mig. Hun gjorde en stor nummer ud af anretning, men sagde at det behøvede vi ikke, da der var lidt besværligt. Men min lille mad hjerne havde styr på det, og var vist den eneste der lavede den helt perfekte. Så da hun kom ned og tjekkede, og sagde Wow, blev jeg sgu lidt stolt. Men det bedste var stadig at spise den. Ristede hvidløg og chalotteløg, og peanut ud over, og en varm sovs lavet på oksebouillon og et par hemmelighed, som jeg har lovet ikke at røbe 😉

image

image

Den sidst ret var Pho, deres national ret. Men den nudel suppe er ikke lige mig. Men må sige at den vi lavede, klart var den bedste Pho jeg har smagt. Og var første gang jeg spiste den op. Alt i alt en super dag, i godt selskab. Og selvom mine sår i hænderne har drillet lidt, så er jeg ved at ha godt styr på de spisepindene.

image

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s