Da Nang / Vietnam # 11

Det allerførste jeg gjorde ved ankomsten til Hoi An, var at spørge på hotellet, om de kunne hjælpe mig med billetter til en fodboldkamp der skulle spilles søndag den 4 maj i Da Nang. Ville så gerne opleve en kamp i Vietnam, men chancerne virkede ikke specielt store. Men hotel manageren opsøgte mig tre dage i træk til morgenmaden, for at fortælle at han prøvede alt hvad han kunne, men at det ikke var nemt at skaffe en billet. Gennem en ven lykkedes det ham så alligevel, og han blev pænt overrasket over at se hvor glad jeg blev.

image

Kampen var mellem Da Nang og Quang Nam i den bedste række her i Vietnam, som hedder V League 1. På vej der ind ind, glædede jeg mig som et lille barn til juleaften, og ikke uden grund skulle det vise sig. Blev sat af lige foran stadion, men kunne først ikke se det, da det lå inde mellem en masse bygninger. Fik købt mig en Banh Mi, deres lokale sandwich, og fandt med lidt hjælp fra fangruppen, indgangen.

image

image

image

image

image

image

Kampe skulle til at gå igang, og der var ca 10000 tilskuere, og en udlænding, mig. Sad ved siden af en lille familie på tre, og blev hurtigt populær da de fandt ud af at jeg holdt med hjemmeholdet, SHB Da Nang. Alle rejste sig til national sangen, også var vi klar til kamp.

image

image

image

Det taktiske grundlag var ikke eksisterende, på nogle af holdene. Men det var fuld fart fremad, og der blev spillet i så højt tempo, at teknikken ikke altid kunne følge med.

image

image

image

Efter en begivenheds fuld første halvleg, med flere forsøg på træværket, stod det stadig 0-0. I pausen kom der så nogle ledere ind for begge hold, og byttede, blomster, vimpler og kram. Det var virkelig sødt.

image

image

Anden halvleg gik igang i samme vilde tempo som første. Stemningen var helt i top, og begge fanklubberne gav den virkelig gas, med trommer og klokker. Har set fodbold i mange forskellige lande i Europa, men har aldrig set nogen der prøvede at skabe stemning med klokker. Stort.

image

image

Så kom regnen, og det var som om at tempoet blev skruet endnu en tak i vejret. De sidste 25 min var total indianer fodbold, og det var så sjovt at se på, selvom der manglede et par mål.

image

image

10 sekunder før tid havde hjemmeholdet et hovedstød på overliggeren, og taget var ved at lette på stadion. Men det sluttede 0-0, og selvom jeg gerne vil ha set et par mål, var det en fantastisk oplevelse jeg aldrig nogensinde vil glemme. We Love SHB Da Nang. 🙂

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s