Dalat / Vietnam # 8

Endnu en dag i Dalat, og drengene hentede mig, og vi grinede lidt af mit humør fra dagen før.

image

De spurgte om jeg vil se den gamle tog station, som franskmændene havde bygget i 30’erne da byen var et hul i jorden. Vidste at det første var i 1950’erne at byen voksede sig større, så havde bare forventer et lille spor, men blev klogere. Flot bygning i ægte fransk koloni stil.

image

image

Så gik turen til en tempel, hvor en balsameret munk sad i midten og tronede. Han var en af de mest kendte munke i hele Vietnam, og var dø i starten af 80’erne. Blev bare begravet i en stof sæk i jorden, og da man i 1996 gravede han op, vidste det sige at han stadig var hel og slet ikke var rådnet væk som man plejer. Det blev set som et kæmpe mirakel, også blev han altså balsameret. Men syntes det flotteste var et blåt loft med en kæmpe klokke op over, hvor de afdødes familier kan sætte en seddel med navnet på den afdøde. Og når klokken så ringer, bliver deres sjæl sendt til himlens med lyden af tonerne. Smuk tanke.

image

image

image

Hoan og jeg, havde igen en god frokost, hvor vi fik talt politik, til den store guldmedalje. Hoan ser lidt flov ud på billedet, og det fik vi lidt griner over.

image

image

Sluttede turen i Crazy House, en bygning datteren af en generalsekretær havde lavet, og tror hun må har været på syre. Vildt underligt hus. De bedste steder lignede det Fantomes hus. Så det var hurtigt overstået. Syntes det var sjovere at stå og kigge på de lokale der spillede kort om penge på gaden. Efter 10 min spørger jeg Hoan om det ikke er ulovligt, og han svarer, jo vi må hellere flytte os så vi ikke bliver anholdt.. Hehe

image

image

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s