Saigon / Vietnam # 3

Syntes det var lidt svært at komme op, efter en hyggelig aften. Men havde jo planer. Så startede på War museum, og det som jeg troede skulle være et hyggeligt besøg, endte med at jeg stod i hjørnet og kneb en tårer for mig selv. Sindssygt at se hvordan de blev slagtet af amerikanske soldater. Det viste man jo godt, men noget andet at se det, og hører alle historierne bag.

image

wpid-img_20140420_103702.jpg

wpid-fotor_139833628682636.jpg

wpid-img_20140420_103912.jpg

Når men skulle mødes med Vespa drengene, til en tur rundt i Saigon. Det var hyggeligt selv om jeg havde to tosser fra staterne på slæd. På små fire timer så vi en stor del af byen, bla stedet hvor munken satte ild til sig selv i 1963, hvilket var vildt for mig, da jeg har læst rigtig meget, om denne episode.

image

image

image

De 10000 Buddha’ers tempel, som jeg først syntes var lidt ordinært. Men da vi kom op på øverste etage, overraskende med et helt fantastisk rum.

image

image

Fik også set et gammelt kinesiske apoteket, som alle de lokale svæger til. Sindssygt mange små træskuffer, fyldt med alverdens ting. Så kørte vi videre til det gamle Præsident palads, som blev indtaget af nordvietnamesiske styrker i 1975, hvilket betød at Vietnam krigen, endelig var slut efter ni lange år.

image

image

Sidste stop var Notre dame kirken, også det gamle postkontor, som ligger lige ved siden af. Lyder måske lidt kedeligt med et postkontor, med det var tegnet af gode gamle Eiffel. Lysindfaldet var helt specielt, og både telefon båsene, de gamle Saigon kort på væggene, og de flotte blå fliser på gulvet, var helt vildt gennemført. Virkelig en arkitektonisk perle.

image

image

image

image

image

image

Fik i løbet af dagen, smagt på min nye favorit drik. Nuoc Mia. Som er en juice, man laver ved at kører sukkerrør, igennem en presse. Danm den var god.
Den er sød, frisk og lækker. Please kom til Danmark, Nuoc Mia 😉

wpid-img_20140420_145642.jpg

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s